2 daagse plant spirits

Maak je eigen medicijn! Ontdek de wereld van planten op de traditionele manier van de sjamanen

Planten helpen ons gezond te blijven, geven ons voeding en houden de aarde en het eco systeem gezond.

Als je je gaat verdiepen in het plantenrijk dan gaat het vaak over de medicinale werking van planten. Daar zijn dan ook al boeken vol over geschreven. Vroeger waren mensen afhankelijk van planten voor allerlei gezondheidsproblemen. Het was dan ook noodzakelijk om een voorraad aan te leggen en plantendelen en kruiden te drogen en bewaren op het moment dat ze voor handen waren.

Er is nog veel meer te ontdekken. Planten hebben een energie, een spirit, weten de sjamanen. Hoe konden zij anders, zo diep in de jungle, de juiste medicijnen vinden voor hun gemeenschap?

Dit is altijd nog omgeven door magie en wordt gezien als verborgen kracht. De kennis over deze magische kant van planten is overgebracht door de Curandera’s en Curandero’s.

Deze 2 daagse richt zich op deze traditionele, toch wel magische, manieren om met planten te werken.

Wat gaan we doen? Planten & kruiden samenstellen voor reiniging van jezelf, je huis en het gebruik op je altaar. Recepten maken voor ban├Ás florales, bloesemremedies maken, sjamanistisch reizen, medicine walking en meer…..

Waar: De Koffietuin in Oudelande

Wanneer: 15 & 16 mei 2021

Kosten: 250 euro pp incl 2 x lunch, koffie/thee

Aanmelden: samanthamaranus@gmail.com Wanneer je je aanmeldt ontvang je meer info en een lijstje over wat je zelf mee mag brengen naar deze 2 daagse.

Er zijn nu nog 6 plekken vrij