Vuurkompas VK-SITEheader2000x9022 zonder tekst.jpg

Vuurlopen

Vuurlopen is een eeuwenoud ritueel dat nog steeds op verschillende plaatsen in de wereld wordt gedaan. Japan, Sri Lanka, India, Fiji eilanden en nu ook alweer een paar jaar in de provincie Zeeland!4 september 2020 | Open vuurloop

Pas wanneer je voor het vuurpad staat, je voorbereiding hebt gehad en je de uitnodiging krijgt om over het hete kolenpad te lopen, dan pas weet je het! Dat is geen gedachte weet ik inmiddels uit ervaring maar iets dat je voelt diep, diep vanbinnen en van je tenen tot je kruin. Een mens heeft een verbinding met vuur en die gaat al heel lang mee. Dat je het met zorg, aandacht en respect moet behandelen is iets om niet te vergeten. Vuur dwingt het respect ook wel af en vraagt bij een vuurloop jouw volledige en toegewijde aandacht.

Onze band met vuur lijkt niet meer zo sterk als dat hij ooit is geweest. Toch kent nog steeds iedereen de aantrekkingskracht van vuur en de dansende vlammen. Het resoneert met iets wat diep in ons ligt en wat een belangrijk deel is van onze menselijkheid.

Een vuurloop is een bijzondere ervaring. Je hoofd zegt, niet doen, het is gevaarlijk en je lijf weet dat het kan! De gehele voorbereiding, tot het moment dat je de uitnodiging krijgt om de vuurloop te doen, is al een reis op zich.

Dit keer een open vuurloop voor iedereen die wil ervaren hoe het is om angst te voelen en toch flinke stappen te blijven zetten naar een leven waarin veel meer mogelijk is dan je ooit hebt gedacht.

Kosten pp 75 euro

Meld je aan via samanthamaranus@gmail.com