Pijn? we kunnen het niet verklaren …..(deel 2)

Na het gesprek bij de reumatoloog in het ziekenhuis gaat het snel. Ik laat veel los. Mijn werk, sociale leven en mijnvuurkompas fybromyalgie blog toekomstbeeld. Ik ben 24, net getrouwd, ik ben jong en …..ik ben ziek. De artsen in het ziekenhuis kunnen mij niet helpen. Wie dan wel?

December 2003;

De directeur van Jeans Centre nodigt me uit voor een gesprek en vertelt mij dat ik een traject van 2 jaar in mag wat hij gaat bekostigen. Ik mag naar een arts in België. Luc Broos. Luc is gespecialiseerd in het behandelen van fibromyalgie patiënten. Daar begint mijn zoektocht om de dagen weer leefbaar te maken.

De eerste jaren zijn zwaar. Ik krijg een sober dieet, val 11 kilo af en mag zelf gaan leren wat voeding met mijn lichaam doet. Zo zijn er een aantal voedingsstoffen die ik absoluut niet meer mag en verder is het afstemmen op wat mijn lichaam nodig heeft. Luc geeft richting en laat mij zelf ontdekken en ervaren hoe ik het beste voor mijn lichaam kan zorgen. Dit in combinatie met zijn behandeling kom ik stap voor stap tot veel inzichten en klim ik voorzichtig uit een zware en moeilijke periode. Na 7 jaar begin ik op te merken dat er blijvende verandering is mijn lichaam en dat niet alleen. Ik leer mezelf nu écht kennen want alles heeft ervoor gezorgd dat ik aandacht aan mezelf moest geven en dat was niet voor niets…….

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *