Bescherm jezelf

vuurkompas kristal mandala 1kristallen

Ik ben enorm fan van kristallen en stenen. Ze zijn mooi en ik werk er graag mee. Binnen de coaching sessies gebruik ik ook vaak stenen en kristallen en hier deel ik een fijne oefening die je eenvoudig zelf kunt doen.

Stap 1

Zoek op internet naar een cristal grid template. Deze vorm kun je uitprinten en als ondergrond of voorbeeld gebruiken. Deze vorm op een boomschijf of een onderzetter van kurk is ook een mooie basis( tip:gebruik voor het hout of kurk acrylverf stiften)

Stap 2

Zoek mooie stenen uit om in deze vorm te leggen. Je kunt de stenen kiezen op eigenschappen maar intuïtief kan ook. Er zijn geen regels om een cristal grid te maken.

Stap 3

Zet de houten pop in het midden van deze vorm. Zo heb je een beginpunt en kun je, net zoals op de foto, daar verder zelf invulling aan geven. Gebruik je een houtschijf of kurk dan kun je deze er zelfs op lijmen.

vuurkompas pop mandala

Stap 4

Geef de pop de naam van degene die je bescherming wilt geven. Dat mag natuurlijk ook voor jezelf zijn. Doe dat door een briefje onder de voet van de pop te leggen, bind het om zijn middel of arm, wees creatief hiermee.

Stap 5

Leg de stenen in de vorm die je wenst of zoals op het template. Doe dit met aandacht. Met welke reden leg je deze steen daar neer? Wat mag deze steen voor deze persoon doen? Geef invulling aan wat je uit wil nodigen voor bescherming.

Stap 6

Laat de basis van stenen liggen en vul aan met bloemetjes, takjes, veertjes, schelpen, maak een kleine ketting voor deze pop, verander zijn houding van open naar dicht, lopen naar stilstaan etc.  Speel met de energie en voel wat er nodig is. Dat kan ook betekenen dat er weer dingen weg worden gehaald.

Laat deze cristal grid zo lang liggen als je wilt en bouw hem weer opnieuw als je voelt dat dit nodig is.

Deze werkvorm is ook erg fijn voor kinderen om te doen. De pop kun je beschilderen en versieren om hem nog persoonlijker te maken. Het leert kinderen om te werken met energie en positief en gericht energie in te zetten voor zichzelf en anderen.

Veel plezier ermee en ik ben benieuwd naar je ervaring(en).

Warme groet,

Samantha

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *